Pokémon kaarten

Pokémon is een spel en serie dat met zijn eerste release dateert uit 1996. Het is dus al een best oud spel. Het was en is enorm populair en ik weet zeker dat iedereen er wel eens van heeft gehoord. Nadat het spel zo populair was geworden in Japan besloten ze om ook in het buitenland het spel uit te brengen. Dit bleek een enorm succes. Het spel werd razend populair in de VS en Europa. Het is zelfs uitgegroeid tot het op een na populairste en grootste game franchise. Alleen Super Mario was nog populairder dan Pokémon. Dit is natuurlijk enorm speciaal, omdat dit niet vaak gebeurd. Uiteindelijk werd het spel zelfs zo populair dat er knuffel en speelgoed van werd gemaakt. Pokémon was niet alleen meer een spel, maar ook een soort van Cultuur. Ook werd er een tv-serie van gemaakt die ook heel erg populair werd.

Pokémon kaarten

Naast dat er een tv-serie van Pokémon werd gemaakt werden er ook Pokémon kaarten bedacht en gemaakt. Met Pokémon kaarten kan je een spel spelen. Het werd hier echter niet alleen voor gebruikt. Het werd ook een verzamelobject. Iedereen wilde de beste kaarten hebben en de meeste kaarten. Op een gegeven moment had iedereen wel Pokémon kaarten. Kinderen gaven het ook vaak als cadeau aan elkaar. Pokémon kaarten werd vooral populair bij kinderen. Veel kinderen vonden het heel erg leuk om Pokémon kaarten te sparen en te ruilen. Als je een kaart dubbel had dan kon je hem ruilen met iemand anders voor een kaart die je nog niet had, maar wel graag wilde. Een Pokemon kaart heeft een getal rechtsboven op de kaart. Dat getal staat voor hoe sterk de Pokémon op de kaart is. Hiermee werd vaak gemeten hoeveel een bepaalde kaart waard was.

Pokémon kaarten tegenwoordig

Tegenwoordig is er een nieuw nut voor Pokémon kaarten. Nu veel van de generatie kinderen die vroeger veel Pokémon keken groter is geworden hebben ze hun hobby’s van vroeger meegenomen naar nu. Het verzamelen van Pokémon kaarten is nu enorm populair en het is zelfs een business geworden. Je kan nu namelijk investeren in Pokémon kaarten. Sommige Pokémon kaarten zijn duizenden euro’s waard. Er is zelfs een Pokemon kaart die meer dan 300.000 euro waard is. Dit is nog niet eens de duurste. De Pokémon kaart met de meeste waarde wordt geschat op een waarde van een miljoen euro. Dit is natuurlijk enorm veel.

Meer Te Weten Komen

Pokémon go

Pokemon Games

Pokémon kaarten

Lees Meer