Pokemon Games

Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen niet weten dat Pokémon begon als een game en later pas op tv kwam. Best wel veel mensen denken dat het eerst een tv-series was en dat daarna de games pas kwamen. Dit is echter niet waar. Ze denken dat de games kwamen, omdat het een succesvolle serie was. Dit is natuurlijk niet waar. Het is juist andersom. Het was eerst een succesvol spel en toen kwam pas de serie. Over de tijd heen zijn er heel erg veel Pokémon spellen gemaakt en uitgebracht. De een beter dan de ander. Iedereen die het heeft gespeeld heeft zijn eigen voorkeur. Een ding is zeker, iedere keer dat ze een nieuw spel uitgebracht werden de graphics beter. De spellen werden overal op de wereld razend populair. De populariteit leek geen einde te kennen. Tegenwoordig is Pokémon nog steeds populair.

De eerste Pokémon spellen

De eerste Pokémon spellen zijn heel erg oud. De eerste twee Pokémon spellen werden op 27 februari 1996 uitgebracht en werden een enorm groot succes. Het was een spel van Nintendo. De bedenker van de reeks is Satoshi Tajiri. Hij hield er vroeger van om naar insecten te zoeken. Hij zocht namelijk altijd naar insecten dicht bij zijn huis. Dit is ook zijn inspiratie geweest voor Pokémon. Hij legden zijn ideeën meerdere keren voor aan Nintendo. Vaak zonder succes tot op een dag een vriend van hem bij Nintendo besloot de gok te wagen en het een kans te geven. Dit bleek een enorm goede beslissing. Er werd 6 jaar aan deze spellen gewerkt. Ze kwamen alleen uit in Japan en nog niet in de rest van de wereld. Na het grote succes van deze twee games besloten ze om het spel ook buiten Japan te gaan verkopen.

Pokémon Go

Nadat ze Pokémon internationaal hadden gemaakt, werd het ook buiten Japan een groot succes. Na dit succes hebben ze steeds meer games uitgebracht tot aan de dag van vandaag. De een is beter dan de ander. In 2016 werd er weer een nieuw Pokémon spel uitgebracht. Dit is een spel waarvan ik zeker weet dat iedereen hem kent. Het spel waar ik het over heb is namelijk Pokémon Go. Pokémon Go bracht de franchise naar nieuwe hoogtes. Het was enorm populair en werd enorm veel gespeeld. Het werd niet alleen door de jeugd gespeeld, maar ook door veel volwassenen. Tegenwoordig is het nog steeds best wel populair.

Meer Te Weten Komen

Pokémon go

Pokémon kaarten

Pokémon masters